World Cleanup Day

Puhtaat yhteisöt, terveet kansalaiset

Jätesokeus on tärkein syy roskiin

Jätteen sokeus

Internetin ja sitä tukevien järjestelmien hiilijalanjälki muodostaa noin 3,7% maailman kasvihuonepäästöistä ja kasvaa. Liity Digital Cleanup -kampanjaan, joka huipentuu maanantaina 22. huhtikuuta, vähennetään henkilökohtaisia ​​vaikutuksiasi! Se on yksinkertaista, hauskaa ja huomaat, mikä syö tilaa ja tuhlaa aikaa!

Roskasokeus on suurin ongelma jätehuollossa

Meiltä kysytään usein, mikä on maailman siivouspäivän tavoite. Jätekuormituksen lisääntyessä maailmassa näyttää mahdottomalta unelmalta puhdistaa se kaikki. Uskomme sen olevan mahdollista.

Me kaikki haluamme elää jätteettömässä maailmassa. Mutta koska ihmiset ovat tottuneet tuottamaan jätettä eivätkä ajattele kahdesti siitä, mitä sille tapahtuu, emme todellakaan näe sitä. Ihmiset ovat roskasokeita.

Roskakorisokeita on kolmenlaisia.

Roskasokeus ihmisille, jotka ovat syntyneet ympäristössä, jossa on niin paljon roskaa, että he eivät näe sitä. Se on hyvin tyypillistä niille sukupolville, jotka ovat syntyneet jätteitä täyttävässä maailmassa. Onneksi tämä muuttuu nopeasti, kun jätteestä tulee enemmän tietoa.

Roskasokeus “puhtaissa” yhteiskunnissa on se, jossa ihmiset eivät näe kertakäyttöistä muovia roskana – kuten tupakantumppeja, kertakäyttöastioita, olkia, vesipulloja jne., Ja jättävät siten huomiotta vastuun niiden tuottamisesta ja hävittämisestä.

Kolmas roskasokeuden tyyppi on systeeminen – sitä sovelletaan, kun ihmiset eivät tunnista tuotantoprosessiin koodattua jätettä ja kun he eivät tiedä, mitä heille heitetään pois myöhemmin. Jätteen koko elinkaaren tunteminen on yhtä tärkeää tai jopa enemmän kuin sen noutaminen.

Maailman siivouspäivä taistelee jätettä vastaan, mutta myös roskasokeutta vastaan. Meidän yhteiskuntien on alettava pyytää jätteettömiä käytäntöjä ja ratkaisuja – joka askeleella.

Joten miksi on tärkeää tulla ulos 19. syyskuuta?

Tiede on osoittanut, että sosiaalisen muutoksen aloittamiseksi tietyn osan väestöstä on oltava vakuuttunut muutoksen välttämättömyydestä. Muutoksen aloittaminen vaatii vain 5% väestöstä. Vuonna 2012 Sloveniassa 14% väestöstä osallistui maanlaajuiseen, yhden päivän siivoukseen, ja tämä aloitti sellaisen muutoksen, että Slovenia on yksi menestyneimmistä maista EU: ssa toteuttamaan suunnitelmia siirtyä kokonaan kiertotalousmalliin.

Roskasokeus

Miksi rekisteröidä siivoustyösi?

Haluamme lähettää maailmalle viestin, ettemme halua elää täynnä maailmaa. Jos voimme yhdistää kaikki maailman tiedot, teemme vahvan perusteen paitsi siitä, kuinka paljon roskia on ja missä se on, mutta myös osoitamme, kuinka monet meistä todella uskovat oikeuteen saada puhdas ja terve maailma. Yhdessä voimme torjua roskasokeutta ja itse jätettä! Liity miljoonien joukkoon 19. syyskuuta 2020 maailman siivouspäivänä!

Jätesokeus on tärkein syy roskiin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *