World Cleanup Day

Puhtaat yhteisöt, terveet kansalaiset

Maailman siivouspäivään osallistui 11 miljoonaa ihmistä

Maailman siivouspäivä

Yli 11 miljoonaa ihmistä 165 maasta liittyi Maailman siivouspäivään 2020 19. syyskuuta. Eniten osallistuneita maita olivat Indonesia, Yhdysvallat, Meksiko, Intia ja Filippiinit. Prosenttiosuudella koko väestöstä eniten ihmisiä kävi puhdistuksissa Latviassa, Virossa, Mauritiuksella, Albaniassa, Sao Tomessa ja Ruotsissa.

osallistuminen

”On todellinen ihme, että maailman siivouspäivä järjestettiin tänä vuonna. Mutta me teimme sen! ” sanoi Let’s Do It Worldin toimitusjohtaja Anneli Ohvril. Covid-19: n asettamien rajoitusten vuoksi kaikkien osallistujamaiden järjestäjien oli oltava joustavia ja kekseliäitä saadakseen turvalliset siivoukset. Let’s Do It World järjesti erilaisia ​​tapahtumia juhlistaakseen maailmanpuhdistuspäivää, kuten kompostointi- ja kierrätystyöpajoja, jäteseminaareja, kutsuu ihmisiä sosiaalisesti etääntyneisiin ja henkilökohtaisiin puhdistuksiin ja jopa digitaalisiin siivouksiin. ”Monissa maissa ihmiset halusivat liittyä mukaan yksin tai perheenjäsentensä kanssa. Uskomme, että todellinen osallistujien lukumäärä on suurempi kuin ilmoitettu 11 miljoonaa, koska monet yksittäiset siivoojat eivät rekisteröineet ponnistelujaan. Tällainen yksilön osallistumisen kasvu tarkoittaa, että ihmiset ottavat yhä enemmän vastuuta ympäristöstä ”, Ohvril sanoi. Yksi tämän vuoden painopisteistä oli savukkeiden roskakampanja.

”Savukepäät ovat ykkösjätetyyppi, jonka keräämme siivousten yhteydessä. Esimerkiksi maailmanpuhdistuspäivänä Teheranissa poimittiin tupakantumppeja Valiasr-kadun varrella – Aasian pisin 17 kilometrillä. Intiassa organisaatiot etsivät aktiivisesti ratkaisuja savukkeiden kuivattamiseen ja kierrätykseen. Asia on valtava – vuosittain tuotetaan kuusi biljoonaa tupakantumpia, joista 4,5 biljoonaa päätyy luontoon ja myötävaikuttaa maailman nykypäivän mikromuoviongelmaan ”, Ohvril selitti.

“Verkostomme ja johtajiemme oli haaste järjestää se 3 kuukaudessa tavallisten yhdeksän sijasta, ja ponnistelut ovat vieläkin merkittävämpiä, kun otetaan huomioon, että kukaan ei tiennyt, mitä tulevaisuus odottaa. Teemme maailman -verkoston muodostavat joukkueet ovat maailman siivouspäivän ydin, aivot ja sydän ”, sanoi Teemme-maailman-verkoston johtaja Heidi Solba kiitosta kaikkien järjestävää maailmaa johtavien joukkueiden ponnisteluista Siivouspäivä.

“Ympäristöhaasteisiin vastaamiseksi meidän on kerättävä huonosti hoidettua jätettä luonnosta ja luotava myös toimiva järjestelmä, jossa jäte otetaan myös resurssiksi. Tämä voidaan saavuttaa lisäämällä tietoisuutta – tarpeesta tuottaa paljon vähemmän jätettä ja välttämättömyydestä lajitella jäte ”, Solba sanoi. Mobilisoitujen miljoonien joukossa myös monet maailman johtajat osallistuivat toimintaan. Monacon prinssi Albert perheineen teki siivouksen Monacon kaduilla. Belgiassa pääministeri Sophie Wilmes osallistui siivoukseen Rhode-Saint-Genesessä. Viron presidentti Kersti Kaljulaid ja Viron pääministeri Jüri Ratas omistivat molemmat aikaa julkisten puistojen puhdistamiseen savukkeiden roskista. Monet ympäristöliikkeet, kuten Earth Day Network ja Friday’s For Future, sekä ympäristöaktivistit, joiden joukossa Greta Thurnberg osallistui maailman siivouspäivään.

maailman siivouspäivään.

Maailman siivouspäivä oli Yhdistyneiden Kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteiden toimintaviikon avajaistapahtuma, ja UNESCO käynnisti uuden ympäristökasvatusohjelman #TrashHack sen juhlistamiseksi. Maailman siivouspäivä on tuonut yhteen kolmen miljoonan vuoden aikana 50 miljoonaa ihmistä 180 maasta. Maailman puhdistuspäivän maailmanlaajuisen koordinoinnin rahoitti pääosin Viron tasavallan hallitus. Maailman siivouspäivä on yhteistyössä YK: n ympäristöohjelman, YK: n kehitysohjelman, YK: n elinympäristön, Unescon, Afrikan kansallisten olympiakomiteoiden, AIESEC: n, Earth Day Networkin, perjantaisin tulevaisuuden, hyvien tekojen päivän, JCI: n ja monien muiden kanssa.

Maailman siivouspäivään osallistui 11 miljoonaa ihmistä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *